Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe i produktów skrobiowych
kuskus wołowy lub z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kuskus wołowy lub z kurczaka dostarcza 90.7 kcal lub 382 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kuskus wołowy lub z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.9 g |
Węglowodany | 11.5 g |
- w tym cukry sucres | 2.1 g |
- w tym skrobia | 9.4 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 1.9 g |
- w tym cholesterol | 16 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
Woda | 72.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 34 μg | 4.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 779 μg | - |
Witamina C | 7 mg | 8.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.04 μg | 0.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.97 mg | 8.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 2 mg | 12.5% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 18 μg | 9% |
Witamina B12 | 0.04 μg | 1.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22 mg | 2.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.78 mg | 5.57% |
Jod | 2.3 μg | 1.53% |
Magnez | 17 mg | 4.53% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 88 mg | 12.57% |
Potas | 148 mg | 7.4% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 300 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.65 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |