Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe i produktów skrobiowych
kuskus królewski z asortymentem mięs, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kuskus królewski z asortymentem mięs dostarcza 132 kcal lub 553 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kuskus królewski z asortymentem mięs: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.69 g |
Węglowodany | 14 g |
- w tym cukry sucres | 1.57 g |
- w tym skrobia | 12.5 g |
- w tym błonnik | 2.1 g |
Lipidy | 4.53 g |
- w tym cholesterol | 20 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.54 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
Woda | 69.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 10.6 μg | 1.33% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 700 μg | - |
Witamina C | 1.69 mg | 2.11% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.9 mg | 11.88% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 17.2 μg | 8.6% |
Witamina B12 | 0.28 μg | 11.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25.2 mg | 3.15% |
Chlorki | 474 mg | 59.25% |
Miedź | 0.098 | 9.8% |
Żelazo | 0.93 mg | 6.64% |
Jod | 5.8 μg | 3.87% |
Magnez | 18.8 mg | 5.01% |
Mangan | 0.21 mg | 10.5% |
Fosfor | 72.3 mg | 10.33% |
Potas | 179 mg | 8.95% |
Selen | < 2.58 μg | 4.69% |
Sód | 345 mg | - |
Cynk | 1.02 mg | 10.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.88 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.54 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0036 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0036 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.014 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.067 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.84 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.93 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym kwas linolowy | 0.65 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.087 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.011 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |