Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
kurczak z curry i mlekiem kokosowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kurczak z curry i mlekiem kokosowym dostarcza 164 kcal lub 683 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kurczak z curry i mlekiem kokosowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.2 g |
Węglowodany | 4.94 g |
- w tym cukry sucres | 3.2 g |
- w tym skrobia | 1.2 g |
- w tym błonnik | 1.1 g |
Lipidy | 9.9 g |
- w tym cholesterol | 45.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.51 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
Woda | 67.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 34.6 μg | 4.33% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 107 μg | - |
Witamina C | 2.17 mg | 2.71% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.67 μg | 13.4% |
Witamina E lub tokoferol | 1 mg | 8.33% |
Witamina K1 | 4.63 μg | 6.17% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B3 lub PP | 5.24 mg | 32.75% |
Witamina B5 | 0.79 mg | 13.17% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 76.4 μg | 38.2% |
Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 31 mg | 3.88% |
Chlorki | 674 mg | 84.25% |
Miedź | 0.05 | 5% |
Żelazo | 0.59 mg | 4.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 23 mg | 6.13% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 280 mg | 14% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 424 mg | - |
Cynk | 0.47 mg | 4.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.06 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.51 g |
- w tym kwas masłowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.27 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.1 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.31 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.36 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.91 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.85 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.59 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.13 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
- w tym kwas linolowy | 1.22 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.07 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.97 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |