Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone gotowane dostarcza 302 kcal lub 1260 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.5 g |
Węglowodany | 30.2 g |
- w tym cukry sucres | 3.5 g |
- w tym skrobia | 20.8 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 17.7 g |
- w tym cholesterol | 51.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.45 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.09 g |
Woda | 43.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 5 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 6.6 mg | 55% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.08 mg | 7.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.071 mg | 5.07% |
Witamina B3 lub PP | 0.31 mg | 1.94% |
Witamina B5 | 0.75 mg | 12.5% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 15.1 μg | 7.55% |
Witamina B12 | 0.39 μg | 15.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 120 mg | 15% |
Chlorki | 524 mg | 65.5% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.8 mg | 5.71% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.18 mg | 9% |
Fosfor | 210 mg | 30% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 527 mg | - |
Cynk | 0.38 mg | 3.8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.32 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.39 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.04 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.35 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.66 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.45 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.45 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.09 g |
- w tym kwas linolowy | 8.14 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |