Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania złożone
kulka z mięsa drobiowego lub z ryby, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kulka z mięsa drobiowego lub z ryby dostarcza 237 kcal lub 989 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kulka z mięsa drobiowego lub z ryby: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.7 g |
Węglowodany | 9.79 g |
- w tym cukry sucres | 0.91 g |
- w tym skrobia | 8.88 g |
- w tym błonnik | 0.41 g |
Lipidy | 13.5 g |
- w tym cholesterol | 85.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.88 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.96 g |
Woda | 55.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 22.3 μg | 2.79% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 2.48 μg | - |
Witamina C | 0.27 mg | 0.34% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.29 μg | 5.8% |
Witamina E lub tokoferol | 2.91 mg | 24.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 3.43 mg | 21.44% |
Witamina B5 | 0.62 mg | 10.33% |
Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B9 | 15.8 μg | 7.9% |
Witamina B12 | 1.13 μg | 45.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 36.6 mg | 4.58% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.073 | 7.3% |
Żelazo | 1.23 mg | 8.79% |
Jod | 34.3 μg | 22.87% |
Magnez | 25.4 mg | 6.77% |
Mangan | 0.082 mg | 4.1% |
Fosfor | 180 mg | 25.71% |
Potas | 272 mg | 13.6% |
Selen | 13.9 μg | 25.27% |
Sód | 285 mg | - |
Cynk | 1.61 mg | 16.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.88 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.96 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.037 g |
- w tym kwas DHA | 0.12 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.64 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |