Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
kukurydza z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kukurydza z puszki odsączona dostarcza 110 kcal lub 465 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kukurydza z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.73 g |
Węglowodany | 19.6 g |
- w tym cukry sucres | 5.44 g |
- w tym skrobia | 13.1 g |
- w tym błonnik | 3.1 g |
Lipidy | 1.68 g |
- w tym cholesterol | 0.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
Woda | 75.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 22 μg | - |
Witamina C | 3.55 mg | 4.44% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.29 mg | 2.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.033 mg | 3% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.048 mg | 3.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.04 mg | 6.5% |
Witamina B5 | 0.29 mg | 4.83% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 75 μg | 37.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 3.51 mg | 0.44% |
Chlorki | 364 mg | 45.5% |
Miedź | 0.036 | 3.6% |
Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
Jod | 0.75 μg | 0.5% |
Magnez | 26.9 mg | 7.17% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 53.8 mg | 7.69% |
Potas | 224 mg | 11.2% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 236 mg | - |
Cynk | 0.39 mg | 3.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.59 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.041 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.27 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym kwas linolowy | 0.46 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.017 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.98 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |