Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi dostarcza 549 kcal lub 2290 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.02 g |
Węglowodany | 57.9 g |
- w tym cukry sucres | 56.2 g |
- w tym skrobia | 0.6 g |
- w tym błonnik | 3.23 g |
Lipidy | 32.4 g |
- w tym cholesterol | 2.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 17.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.88 g |
Woda | 0.38 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.75 mg | 0.94% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 6.6 mg | 55% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 1.6 mg | 10% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 73 μg | 36.5% |
Witamina B12 | 1.68 μg | 67.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 99.5 mg | 12.44% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.55 | 55% |
Żelazo | 3.85 mg | 27.5% |
Jod | 12.5 μg | 8.33% |
Magnez | 97.1 mg | 25.89% |
Mangan | 1.23 mg | 61.5% |
Fosfor | 177 mg | 25.29% |
Potas | 503 mg | 25.15% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 49.5 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.18 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.015 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.1 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.2 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.19 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.31 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 17.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 17.1 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.88 g |
- w tym kwas linolowy | 3.4 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.45 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.00054 g |
- w tym kwas EPA | 0.016 g |
- w tym kwas DHA | 0.012 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.55 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |