Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche solone
krakersy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt krakersy dostarcza 500 kcal lub 2090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
krakersy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.5 g |
Węglowodany | 59.1 g |
- w tym cukry sucres | 5.45 g |
- w tym skrobia | 53.6 g |
- w tym błonnik | 3.14 g |
Lipidy | 23.9 g |
- w tym cholesterol | 5.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.64 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
Woda | 0.89 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3 mg | 25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.42 mg | 38.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 1 mg | 6.25% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.6 mg | 42.86% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 28 mg | 3.5% |
Chlorki | 911 mg | 113.88% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 2.75 mg | 19.64% |
Jod | 8 μg | 5.33% |
Magnez | 30.5 mg | 8.13% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 89 mg | 12.71% |
Potas | 152 mg | 7.6% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 919 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 2.3 mg | 0.29% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.35 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.035 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.42 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.83 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.82 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.76 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.93 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.64 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.85 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
- w tym kwas linolowy | 1.85 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.059 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |