Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche solone
krakersy z serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt krakersy z serem dostarcza 535 kcal lub 2230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
krakersy z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.8 g |
Węglowodany | 46 g |
- w tym cukry sucres | 5.33 g |
- w tym skrobia | 40.6 g |
- w tym błonnik | 3.37 g |
Lipidy | 32.2 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.41 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.51 g |
Woda | 2.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 40 μg | 5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 20 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 4 mg | 33.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.62 mg | 56.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.62 mg | 44.29% |
Witamina B9 | 100 μg | 50% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 236 mg | 29.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 3.3 mg | 23.57% |
Jod | 8 μg | 5.33% |
Magnez | 26.5 mg | 7.07% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 314 mg | 15.7% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 755 mg | - |
Cynk | 1.4 mg | 14% |
Sól lub chlorek sodu | 1.89 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 19.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.1 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.29 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.068 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.19 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 10.7 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.36 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.41 g |
- w tym kwas oleinowy | 7.41 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.51 g |
- w tym kwas linolowy | 2.43 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.065 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.013 g |
- w tym kwas EPA | 0.0017 g |
- w tym kwas DHA | 0.0055 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.64 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |