Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
konina, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt konina dostarcza 167 kcal lub 699 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
konina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.8 g |
Węglowodany | 0.6 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 10 g |
- w tym cholesterol | 75 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.35 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
Woda | 70 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.6 mg | 0.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.3 μg | 6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.23 mg | 1.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B3 lub PP | 4.5 mg | 28.13% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 0.5 mg | 35.71% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 3.1 μg | 124% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 3.5 mg | 25% |
Jod | 1.1 μg | 0.73% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.02 mg | 1% |
Fosfor | 185 mg | 26.43% |
Potas | 291 mg | 14.55% |
Selen | 6 μg | 10.91% |
Sód | 62 mg | - |
Cynk | 4.61 mg | 46.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0038 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0047 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0095 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.22 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.65 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.75 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.35 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
- w tym kwas linolowy | 1.15 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.2 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |