Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
koncentrat pomidorowy w puszce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt koncentrat pomidorowy w puszce dostarcza 99.2 kcal lub 419 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
koncentrat pomidorowy w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.4 g |
Węglowodany | 17.1 g |
- w tym cukry sucres | 13.3 g |
- w tym skrobia | 0.22 g |
- w tym błonnik | 4.2 g |
Lipidy | 0.53 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 72 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 784 μg | - |
Witamina C | 2.6 mg | 3.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 5.7 mg | 47.5% |
Witamina K1 | 11.4 μg | 15.2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.08 mg | 7.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.2 mg | 13.75% |
Witamina B5 | 0.2 mg | 3.33% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 58 μg | 29% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 45.6 mg | 5.7% |
Chlorki | traces mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.2 mg | 8.57% |
Jod | 54 μg | 36% |
Magnez | 63.3 mg | 16.88% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 103 mg | 14.71% |
Potas | 1010 mg | 50.5% |
Selen | 0.4 μg | 0.73% |
Sód | 108 mg | - |
Cynk | < 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.27 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.00099 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.078 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.014 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.053 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.18 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.018 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |