Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : koktajle
koktajl typu poncz 16% alkoholu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt koktajl typu poncz 16% alkoholu dostarcza 162 kcal lub 678 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
koktajl typu poncz 16% alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.6 g |
Węglowodany | 17.8 g |
- w tym cukry sucres | 17.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | < 0.6 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 12.1 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 52.9 μg | - |
Witamina C | 1.2 mg | 1.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | < 0.08 mg | 0.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.021 mg | 1.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.16 mg | 1% |
Witamina B5 | 0.053 mg | 0.88% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 5.08 μg | 2.54% |
Witamina B12 | 0.077 μg | 3.08% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13 mg | 1.63% |
Chlorki | 17.7 mg | 2.21% |
Miedź | 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.06 mg | 0.43% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 3.1 mg | 0.83% |
Mangan | 0.09 mg | 4.5% |
Fosfor | 13 mg | 1.86% |
Potas | 43 mg | 2.15% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 16.7 mg | - |
Cynk | 0.26 mg | 2.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.042 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.00024 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.00024 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.00024 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.00024 g |
- w tym kwas EPA | < 0.00024 g |
- w tym kwas DHA | < 0.00024 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |