Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
kogut w winie, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kogut w winie dostarcza 180 kcal lub 756 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kogut w winie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13 g |
Węglowodany | 15.8 g |
- w tym cukry sucres | 1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.9 g |
Lipidy | 7 g |
- w tym cholesterol | 65 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.43 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
Woda | 62.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1.5 mg | 1.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.04 μg | 0.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.48 mg | 4% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 3.7 mg | 23.13% |
Witamina B5 | 0.74 mg | 12.33% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 31 μg | 15.5% |
Witamina B12 | 1.4 μg | 56% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 14 mg | 1.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 3.3 μg | 2.2% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.14 mg | 7% |
Fosfor | 128 mg | 18.29% |
Potas | 145 mg | 7.25% |
Selen | 0.11 μg | 0.2% |
Sód | 314 mg | - |
Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.78 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.43 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.09 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |