Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
kiwi, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kiwi dostarcza 58.5 kcal lub 246 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kiwi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.2 g |
Węglowodany | 8.44 g |
- w tym cukry sucres | 7.89 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.5 g |
Lipidy | 0.95 g |
- w tym cholesterol | < 0.0033 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.047 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
Woda | 83.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 52 μg | - |
Witamina C | 92.7 mg | 115.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.46 mg | 12.17% |
Witamina K1 | 40.3 μg | 53.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.017 mg | 1.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.025 mg | 1.79% |
Witamina B3 lub PP | 0.34 mg | 2.13% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.092 mg | 6.57% |
Witamina B9 | 33.5 μg | 16.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.5 mg | 3.44% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 0.17 mg | 1.21% |
Jod | < 5 μg | 3.33% |
Magnez | 14.3 mg | 3.81% |
Mangan | 0.056 mg | 2.8% |
Fosfor | 33.4 mg | 4.77% |
Potas | 297 mg | 14.85% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 1.99 mg | - |
Cynk | 0.082 mg | 0.82% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0086 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.00076 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.067 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.028 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.047 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.047 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas linolowy | 0.068 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.22 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.49 g |
Popioły | 0.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |