Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kiełbasy i tym podobne
kiełbaski grillowe z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kiełbaski grillowe z rusztu dostarcza 308 kcal lub 1280 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kiełbaski grillowe z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19 g |
Węglowodany | 0.8 g |
- w tym cukry sucres | 0.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 25.4 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.91 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11.8 mg | 1.48% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.072 | 7.2% |
Żelazo | 1.27 mg | 9.07% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 28.1 mg | 7.49% |
Mangan | 0.034 mg | 1.7% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 507 mg | 25.35% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 855 mg | - |
Cynk | 2.61 mg | 26.1% |
Sól lub chlorek sodu | 2.14 mg | 0.27% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.2 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.023 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.023 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.32 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.07 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.91 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.18 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.69 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |