Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
kefir, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kefir dostarcza 62 kcal lub 259 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kefir: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.19 g |
Węglowodany | 4.5 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 3.6 g |
- w tym cholesterol | 14 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.33 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 87.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 30.6 μg | 3.83% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.3 mg | 0.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.092 mg | 0.77% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.045 mg | 4.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.087 mg | 0.54% |
Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
Witamina B6 | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B9 | 21 μg | 10.5% |
Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 127 mg | 15.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.05 mg | 0.36% |
Jod | 24.3 μg | 16.2% |
Magnez | 12.7 mg | 3.39% |
Mangan | 0.009 mg | 0.45% |
Fosfor | 95 mg | 13.57% |
Potas | 155 mg | 7.75% |
Selen | 1.3 μg | 2.36% |
Sód | 49 mg | - |
Cynk | 0.44 mg | 4.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.33 g |
- w tym kwas masłowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.078 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.051 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.14 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.4 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.07 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.36 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.075 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.027 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |