Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
kebab z sałatą i pomidorem w bułce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kebab z sałatą i pomidorem w bułce dostarcza 258 kcal lub 1080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kebab z sałatą i pomidorem w bułce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13 g |
Węglowodany | 29.9 g |
- w tym cukry sucres | 3.3 g |
- w tym skrobia | 26.6 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 9.1 g |
- w tym cholesterol | 32 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.31 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
Woda | 45.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 62 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 2.3 mg | 14.38% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 0.88 μg | 35.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 21 mg | 2.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.4 mg | 10% |
Jod | 4.4 μg | 2.93% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 117 mg | 16.71% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 10 μg | 18.18% |
Sód | 409 mg | - |
Cynk | 2 mg | 20% |
Sól lub chlorek sodu | 1.03 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.26 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.31 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |