Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
kawior z puszki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kawior z puszki dostarcza 254 kcal lub 1060 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kawior z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | traces g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 17.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.21 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.88 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.33 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.6 mg | 13.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.49 mg | 44.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.071 mg | 5.07% |
Witamina B3 lub PP | 0.08 mg | 0.5% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 25 μg | 12.5% |
Witamina B12 | 5.45 μg | 218% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 117 μg | 78% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0.07 mg | 3.5% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 0 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 0 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.21 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.88 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 1.36 g |
- w tym kwas DHA | 1.77 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |