Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
kasztany, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kasztany dostarcza 190 kcal lub 801 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kasztany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.81 g |
Węglowodany | 36.4 g |
- w tym cukry sucres | 7.83 g |
- w tym skrobia | 28.5 g |
- w tym błonnik | 7.45 g |
Lipidy | 2.35 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
Woda | 51 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 41.6 mg | 52% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.5 mg | 4.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.22 mg | 20% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 1.47 mg | 9.19% |
Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
Witamina B9 | 60 μg | 30% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27 mg | 3.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.33 | 33% |
Żelazo | 0.94 mg | 6.71% |
Jod | 0.1 μg | 0.07% |
Magnez | 34.5 mg | 9.2% |
Mangan | 2.16 mg | 108% |
Fosfor | 69.8 mg | 9.97% |
Potas | 550 mg | 27.5% |
Selen | 0.9 μg | 1.64% |
Sód | 3.25 mg | - |
Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0081 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0013 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0063 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.39 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.022 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.72 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
- w tym kwas linolowy | 0.89 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.087 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |