Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
kasztany z puszki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kasztany z puszki dostarcza 145 kcal lub 613 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kasztany z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.96 g |
Węglowodany | 28.8 g |
- w tym cukry sucres | 3.9 g |
- w tym skrobia | 17.4 g |
- w tym błonnik | 4 g |
Lipidy | 1.4 g |
- w tym cholesterol | 0.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 62.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | < 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 1.5 mg | 9.38% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B9 | 58 μg | 29% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 21.1 mg | 2.64% |
Chlorki | 4.5 mg | 0.56% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 24.1 mg | 6.43% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 51 mg | 7.29% |
Potas | 359 mg | 17.95% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 52.1 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |