Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka i napoje typu deser dla niemowląt
kaszka zbożowa dla niemowląt z owocami od 4/6 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaszka zbożowa dla niemowląt z owocami od 4/6 miesięcy dostarcza 67.6 kcal lub 283 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaszka zbożowa dla niemowląt z owocami od 4/6 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.75 g |
Węglowodany | 7.7 g |
- w tym cukry sucres | 6.8 g |
- w tym skrobia | 0.7 g |
- w tym błonnik | 1.5 g |
Lipidy | 3 g |
- w tym cholesterol | 2.04 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
Woda | 85.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 66.3 μg | 8.29% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 10 μg | - |
Witamina C | 3.92 mg | 4.9% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.27 mg | 10.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.089 mg | 8.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.85 mg | 5.31% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.066 mg | 4.71% |
Witamina B9 | 11.8 μg | 5.9% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 70.5 mg | 8.81% |
Chlorki | 48.6 mg | 6.08% |
Miedź | 0.055 | 5.5% |
Żelazo | 0.87 mg | 6.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 7.64 mg | 2.04% |
Mangan | 0.021 mg | 1.05% |
Fosfor | 49 mg | 7% |
Potas | 119 mg | 5.95% |
Selen | 2.1 μg | 3.82% |
Sód | 39.7 mg | - |
Cynk | 0.63 mg | 6.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.099 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0029 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.034 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0057 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.043 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.13 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.63 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.1 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.05 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
- w tym kwas linolowy | 0.51 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.063 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.4 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |