Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka i napoje typu deser dla niemowląt
kaszka zbożowa dla niemowląt od 8/9 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaszka zbożowa dla niemowląt od 8/9 miesięcy dostarcza 84.4 kcal lub 355 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaszka zbożowa dla niemowląt od 8/9 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.26 g |
Węglowodany | 12.6 g |
- w tym cukry sucres | 4.52 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.53 g |
Lipidy | 2.68 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.94 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
Woda | 81.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 16 mg | 20% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.6 μg | 32% |
Witamina E lub tokoferol | 0.74 mg | 6.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.12 mg | 10.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.74 mg | 4.63% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.085 mg | 6.07% |
Witamina B9 | 12 μg | 6% |
Witamina B12 | 0.12 μg | 4.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 127 mg | 15.88% |
Chlorki | 50 mg | 6.25% |
Miedź | 0.067 | 6.7% |
Żelazo | 2.37 mg | 16.93% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 9.68 mg | 2.58% |
Mangan | 0.077 mg | 3.85% |
Fosfor | 48 mg | 6.86% |
Potas | 84.1 mg | 4.21% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 26.7 mg | - |
Cynk | 0.93 mg | 9.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.067 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.031 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0013 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.036 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.23 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.11 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.58 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.94 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.92 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym kwas linolowy | 0.45 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.047 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.4 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |