Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka i napoje typu deser dla niemowląt
kaszka zbożowa dla niemowląt od 4/6 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaszka zbożowa dla niemowląt od 4/6 miesięcy dostarcza 86.7 kcal lub 364 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaszka zbożowa dla niemowląt od 4/6 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.58 g |
Węglowodany | 12.2 g |
- w tym cukry sucres | 4.66 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.95 g |
Lipidy | 2.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.61 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
Woda | 81.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 10.8 mg | 13.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.53 μg | 30.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.86 mg | 7.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.12 mg | 10.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.79 mg | 4.94% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 14.3 μg | 7.15% |
Witamina B12 | 0.26 μg | 10.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 49.7 mg | 6.21% |
Chlorki | 54.4 mg | 6.8% |
Miedź | 0.086 | 8.6% |
Żelazo | 5.85 mg | 41.79% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 18.1 mg | 4.83% |
Mangan | 0.4 mg | 20% |
Fosfor | 55.5 mg | 7.93% |
Potas | 115 mg | 5.75% |
Selen | 1.53 μg | 2.78% |
Sód | 24.9 mg | - |
Cynk | 0.55 mg | 5.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.062 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.61 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.035 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0028 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.025 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.34 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.15 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.88 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.14 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.88 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas linolowy | 0.24 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.024 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.35 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |