Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
kaszanka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaszanka dostarcza 297 kcal lub 1230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaszanka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.2 g |
Węglowodany | 0.29 g |
- w tym cukry sucres | 0.2 g |
- w tym skrobia | 0.098 g |
- w tym błonnik | 1.42 g |
Lipidy | 27.1 g |
- w tym cholesterol | 82.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.57 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
Woda | 57.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.25 μg | 5% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.034 mg | 3.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.41 mg | 2.56% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | < 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 2.22 μg | 1.11% |
Witamina B12 | 0.19 μg | 7.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.4 mg | 2.8% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 17.4 mg | 124.29% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 6.84 mg | 1.82% |
Mangan | < 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 137 mg | 19.57% |
Potas | 162 mg | 8.1% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 574 mg | - |
Cynk | 0.37 mg | 3.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.29 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.57 g |
- w tym kwas masłowy | 0.06 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.038 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.03 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.04 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.78 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.15 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
- w tym kwas linolowy | 2.92 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.22 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.85 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |