Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : makarony i kasze surowe
kasza manna z pszenicy durum, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kasza manna z pszenicy durum dostarcza 353 kcal lub 1500 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kasza manna z pszenicy durum: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.9 g |
Węglowodany | 71.4 g |
- w tym cukry sucres | 1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.37 g |
Lipidy | 1.36 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
Woda | 12.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 30 μg | 40% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.063 mg | 4.5% |
Witamina B3 lub PP | 2.16 mg | 13.5% |
Witamina B5 | 0.54 mg | 9% |
Witamina B6 | 0.094 mg | 6.71% |
Witamina B9 | 57 μg | 28.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 16.9 mg | 2.11% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 0.92 mg | 6.57% |
Jod | 2.7 μg | 1.8% |
Magnez | 26.5 mg | 7.07% |
Mangan | 2.31 mg | 115.5% |
Fosfor | 102 mg | 14.57% |
Potas | 152 mg | 7.6% |
Selen | 1 μg | 1.82% |
Sód | 1.2 mg | - |
Cynk | 2.18 mg | 21.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.003 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.15 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.014 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
- w tym kwas linolowy | 0.49 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.034 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0017 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.78 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |