Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
karczoch, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt karczoch dostarcza 45.7 kcal lub 191 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
karczoch: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.1 g |
Węglowodany | 5.02 g |
- w tym cukry sucres | 0.99 g |
- w tym skrobia | 0.6 g |
- w tym błonnik | 5.4 g |
Lipidy | 0.18 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
Woda | 84.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 8 μg | - |
Witamina C | 11.7 mg | 14.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.27 mg | 2.25% |
Witamina K1 | 14.8 μg | 19.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.081 mg | 7.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.063 mg | 4.5% |
Witamina B3 lub PP | 1.05 mg | 6.56% |
Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 68 μg | 34% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 52 mg | 6.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.23 | 23% |
Żelazo | 1.19 mg | 8.5% |
Jod | 0.8 μg | 0.53% |
Magnez | 47.8 mg | 12.75% |
Mangan | 0.26 mg | 13% |
Fosfor | 81.2 mg | 11.6% |
Potas | 387 mg | 19.35% |
Selen | 0.23 μg | 0.42% |
Sód | 60.5 mg | - |
Cynk | 0.49 mg | 4.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.029 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.003 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.27 g |
Popioły | 1.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |