Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Kapusta młoda gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

kapusta młoda gotowana  

kapusta młoda gotowana, wartość odżywcza:

kapusta młoda gotowana : 25.1 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt kapusta młoda gotowana dostarcza 25.1 kcal lub 105 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

kapusta młoda gotowana : białka, węglowodany i lipidy

kapusta młoda gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

kapusta młoda gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.03 g
Węglowodany3.04 g
- w tym cukry sucres2.79 g
- w tym skrobia< 0.5 g
- w tym błonnik2.4 g
Lipidy0.45 g
- w tym cholesterol0.33 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.013 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.033 g
Woda93.9 g
Alkohol0 g

kapusta młoda gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

kapusta młoda gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A48 μg-
Witamina C27.3 mg34.13%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.14 mg1.17%
Witamina K1109 μg145.33%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.056 mg5.09%
Witamina B2 lub ryboflawina0.029 mg2.07%
Witamina B3 lub PP0.14 mg0.88%
Witamina B50.17 mg2.83%
Witamina B60.13 mg9.29%
Witamina B938 μg19%
Witamina B120 μg0%

kapusta młoda gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

kapusta młoda gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 69.7 mg8.71%
Chlorki61 mg7.63%
Miedź0.0989.8%
Żelazo0.22 mg1.57%
Jod0.9 μg0.6%
Magnez15.1 mg4.03%
Mangan0.18 mg9%
Fosfor33 mg4.71%
Potas233 mg11.65%
Selen3.56 μg6.47%
Sód39 mg-
Cynk0.22 mg2.2%
Sól lub chlorek sodu0.098 mg0.01%

kapusta młoda gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0.0014 g
- w tym kwas palmitynowy0.083 g
- w tym kwas stearynowy0.015 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.013 g
- w tym kwas oleinowy0.013 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.033 g
- w tym kwas linolowy0.011 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.022 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

kapusta młoda gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.34 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense