Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
kantar, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kantar dostarcza 130 kcal lub 547 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kantar: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.5 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 5.27 g |
- w tym cholesterol | 68.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.41 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
Woda | 72.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1.5 μg | 0.19% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.57 μg | 11.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.69 mg | 5.75% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.062 mg | 4.43% |
Witamina B3 lub PP | 4.83 mg | 30.19% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.36 mg | 25.71% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 2.65 μg | 106% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 100 mg | 12.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.39 mg | 2.79% |
Jod | 30.9 μg | 20.6% |
Magnez | 31.2 mg | 8.32% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 250 mg | 35.71% |
Potas | 400 mg | 20% |
Selen | 20.2 μg | 36.73% |
Sód | 60.6 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.41 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.93 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.23 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.83 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
- w tym kwas linolowy | 0.038 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.47 g |
- w tym kwas DHA | 0.39 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |