Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i skorupiaki panierowane lub w cieście
kalmary po rzymsku smażone w cieście, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kalmary po rzymsku smażone w cieście dostarcza 252 kcal lub 1050 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kalmary po rzymsku smażone w cieście: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.69 g |
Węglowodany | 21.2 g |
- w tym cukry sucres | 2.58 g |
- w tym skrobia | 18.6 g |
- w tym błonnik | 1.66 g |
Lipidy | 14.4 g |
- w tym cholesterol | 90 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.77 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.45 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.66 g |
Woda | 51.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 1.8 mg | 15% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.1 mg | 78.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.56 mg | 3.5% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 11.5 μg | 5.75% |
Witamina B12 | 1.2 μg | 48% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32.1 mg | 4.01% |
Chlorki | 845 mg | 105.63% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 328 μg | 218.67% |
Magnez | 20.4 mg | 5.44% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 236 mg | 33.71% |
Potas | 88.8 mg | 4.44% |
Selen | < 3 μg | 5.45% |
Sód | 852 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 2.13 mg | 0.27% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.77 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.022 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.92 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.47 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.45 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.45 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.66 g |
- w tym kwas linolowy | 4.04 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.036 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.048 g |
- w tym kwas DHA | 0.089 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |