Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kawy herbaty kakaa i inne w proszku do przygotowania
kakao w proszku rozpuszczalne niesłodzone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kakao w proszku rozpuszczalne niesłodzone dostarcza 331 kcal lub 1370 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kakao w proszku rozpuszczalne niesłodzone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 21.9 g |
Węglowodany | 12.7 g |
- w tym cukry sucres | 1.1 g |
- w tym skrobia | 11.5 g |
- w tym błonnik | 30.9 g |
Lipidy | 14.5 g |
- w tym cholesterol | 2.86 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.97 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.49 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
Woda | 3.41 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.15 mg | 1.25% |
Witamina K1 | 2.5 μg | 3.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.089 mg | 8.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 2.09 mg | 13.06% |
Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
Witamina B6 | 0.094 mg | 6.71% |
Witamina B9 | 36.5 μg | 18.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 117 mg | 14.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 3.69 | 369% |
Żelazo | 12.4 mg | 88.57% |
Jod | 2.9 μg | 1.93% |
Magnez | 511 mg | 136.27% |
Mangan | 3.17 mg | 158.5% |
Fosfor | 697 mg | 99.57% |
Potas | 2510 mg | 125.5% |
Selen | 14.3 μg | 26% |
Sód | 46.3 mg | - |
Cynk | 8.46 mg | 84.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.97 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0033 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0033 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0033 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0033 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0033 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.016 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.68 g |
- w tym kwas stearynowy | 5.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.49 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.49 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
- w tym kwas linolowy | 0.38 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.024 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0033 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0033 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 8.58 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |