Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zboża i herbatniki dla niemowląt
kakao w proszku dla dzieci, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kakao w proszku dla dzieci dostarcza 396 kcal lub 1680 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kakao w proszku dla dzieci: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.5 g |
Węglowodany | 85 g |
- w tym cukry sucres | 44.5 g |
- w tym skrobia | 16.1 g |
- w tym błonnik | 2.2 g |
Lipidy | 1.9 g |
- w tym cholesterol | 1.38 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.48 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 1.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 179 μg | 22.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 10 μg | - |
Witamina C | 29.5 mg | 36.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 6.27 mg | 52.25% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.72 mg | 65.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | 7.89 mg | 49.31% |
Witamina B5 | 1.12 mg | 18.67% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 117 μg | 58.5% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32.2 mg | 4.03% |
Chlorki | 68.9 mg | 8.61% |
Miedź | 0.31 | 31% |
Żelazo | 6.26 mg | 44.71% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 47.4 mg | 12.64% |
Mangan | 0.77 mg | 38.5% |
Fosfor | 120 mg | 17.14% |
Potas | 326 mg | 16.3% |
Selen | 2.05 μg | 3.73% |
Sód | 19.5 mg | - |
Cynk | 0.83 mg | 8.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.049 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0015 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.37 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.53 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.48 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.48 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.096 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0061 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |