Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
kaczka w kaczym tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaczka w kaczym tłuszczu dostarcza 273 kcal lub 1140 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaczka w kaczym tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25.7 g |
Węglowodany | 0.14 g |
- w tym cukry sucres | 0.14 g |
- w tym skrobia | < 1 g |
- w tym błonnik | 0.4 g |
Lipidy | 18.8 g |
- w tym cholesterol | 132 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.49 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.14 g |
Woda | 53.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.8 μg | 36% |
Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.056 mg | 5.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.34 mg | 24.29% |
Witamina B3 lub PP | 7.1 mg | 44.38% |
Witamina B5 | 0.74 mg | 12.33% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | < 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 2.95 μg | 118% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.45 mg | 0.93% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 2.55 mg | 18.21% |
Jod | 17 μg | 11.33% |
Magnez | 18.2 mg | 4.85% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 159 mg | 22.71% |
Potas | 281 mg | 14.05% |
Selen | 28 μg | 50.91% |
Sód | 568 mg | - |
Cynk | 5.7 mg | 57% |
Sól lub chlorek sodu | 1.44 mg | 0.18% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.26 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.071 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.49 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.13 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.49 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.27 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.14 g |
- w tym kwas linolowy | 1.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.034 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.37 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.68 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |