Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : drób
kaczka pierś z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt kaczka pierś z rusztu dostarcza 155 kcal lub 653 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaczka pierś z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.7 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 5.38 g |
- w tym cholesterol | 106 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
Woda | 61.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | 3.5 mg | 4.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.93 μg | 18.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.38 mg | 34.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.88 mg | 62.86% |
Witamina B3 lub PP | 13.5 mg | 84.38% |
Witamina B5 | 3.4 mg | 56.67% |
Witamina B6 | 0.98 mg | 70% |
Witamina B9 | < 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 3.3 μg | 132% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 5 mg | 0.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.5 | 50% |
Żelazo | 4.8 mg | 34.29% |
Jod | 15 μg | 10% |
Magnez | 31.2 mg | 8.32% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 273 mg | 39% |
Potas | 390 mg | 19.5% |
Selen | 34 μg | 61.82% |
Sód | 435 mg | - |
Cynk | 2.1 mg | 21% |
Sól lub chlorek sodu | 1.09 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.99 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.021 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.07 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.9 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
- w tym kwas linolowy | 0.68 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.017 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.15 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.58 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |