Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt z wiórkami czekoladowymi i śmietaną słodzony cukrem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt z wiórkami czekoladowymi i śmietaną słodzony cukrem dostarcza 130 kcal lub 546 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt z wiórkami czekoladowymi i śmietaną słodzony cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.75 g |
Węglowodany | 16.2 g |
- w tym cukry sucres | 15.8 g |
- w tym skrobia | 0.1 g |
- w tym błonnik | 0.1 g |
Lipidy | 5.69 g |
- w tym cholesterol | 10.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.57 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.7 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 72.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 42 μg | 5.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 19 μg | - |
Witamina C | 0.2 mg | 0.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.16 mg | 1.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.15 mg | 0.94% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 0.19 μg | 7.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 120 mg | 15% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 17 μg | 11.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.02 mg | 1% |
Fosfor | 98 mg | 14% |
Potas | 178 mg | 8.9% |
Selen | 1.3 μg | 2.36% |
Sód | 43.3 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.57 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.7 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |