Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu dostarcza 59 kcal lub 249 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.63 g |
Węglowodany | 8 g |
- w tym cukry sucres | 6.3 g |
- w tym skrobia | 1.6 g |
- w tym błonnik | 0.3 g |
Lipidy | 0.9 g |
- w tym cholesterol | 1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 84.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 2 μg | - |
Witamina C | 3 mg | 3.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.93 mg | 5.81% |
Witamina B5 | 0.73 mg | 12.17% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 36.6 μg | 18.3% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 138 mg | 17.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.2 | 20% |
Żelazo | 0.42 mg | 3% |
Jod | 19 μg | 12.67% |
Magnez | 15.8 mg | 4.21% |
Mangan | 0.07 mg | 3.5% |
Fosfor | 110 mg | 15.71% |
Potas | 186 mg | 9.3% |
Selen | 1.9 μg | 3.45% |
Sód | 72 mg | - |
Cynk | 0.5 mg | 5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.63 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |