Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt z mleka koziego ok. 5% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt z mleka koziego ok. 5% tłuszczu dostarcza 68 kcal lub 285 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt z mleka koziego ok. 5% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.72 g |
Węglowodany | 2.8 g |
- w tym cukry sucres | 2.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 5 g |
- w tym cholesterol | 11 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 88.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | traces μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.03 mg | 0.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.27 mg | 1.69% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
Witamina B12 | traces μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 160 mg | 20% |
Chlorki | 130 mg | 16.25% |
Miedź | 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | traces mg | 0% |
Fosfor | 110 mg | 15.71% |
Potas | 170 mg | 8.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 39 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.098 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.55 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |