Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt owocowy słodzony cukrem wzbogacony w witaminę d, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt owocowy słodzony cukrem wzbogacony w witaminę d dostarcza 79 kcal lub 436 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt owocowy słodzony cukrem wzbogacony w witaminę d: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.45 g |
Węglowodany | 13.7 g |
- w tym cukry sucres | 12.2 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.1 g |
Lipidy | 2.22 g |
- w tym cholesterol | 11.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.06 g |
Woda | 78.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 25.3 μg | 3.16% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 103 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.81 μg | 16.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.21 mg | 1.75% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.046 mg | 4.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.13 mg | 0.81% |
Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
Witamina B6 | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.25 μg | 10% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 129 mg | 16.13% |
Chlorki | 110 mg | 13.75% |
Miedź | 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.04 mg | 0.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.02 mg | 1% |
Fosfor | 94 mg | 13.43% |
Potas | 160 mg | 8% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 50.7 mg | - |
Cynk | 0.44 mg | 4.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
- w tym kwas masłowy | 0.086 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.061 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.051 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.029 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.07 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.24 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.2 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.06 g |
- w tym kwas linolowy | 0.047 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.013 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0012 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0012 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0012 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |