Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami dostarcza 49.3 kcal lub 209 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.28 g |
Węglowodany | 6.89 g |
- w tym cukry sucres | 5.52 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.59 g |
Lipidy | 0.085 g |
- w tym cholesterol | traces mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.024 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.006 g |
Woda | 86.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 87 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.25 μg | 25% |
Witamina E lub tokoferol | 0.08 mg | 0.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.26 mg | 1.63% |
Witamina B5 | 0.65 mg | 10.83% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 30.5 μg | 15.25% |
Witamina B12 | 0.16 μg | 6.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 122 mg | 15.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.016 | 1.6% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 11.6 μg | 7.73% |
Magnez | 14.1 mg | 3.76% |
Mangan | 0.089 mg | 4.45% |
Fosfor | 95 mg | 13.57% |
Potas | 159 mg | 7.95% |
Selen | < 4.5 μg | 8.18% |
Sód | 58.8 mg | - |
Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym kwas masłowy | 0.003 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0026 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0026 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0072 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.018 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0047 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.024 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.024 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.006 g |
- w tym kwas linolowy | 0.006 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.005 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1 g |
Popioły | 0.85 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |