Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami wzbogacony w witaminę d, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami wzbogacony w witaminę d dostarcza 43 kcal lub 182 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony słodzikami wzbogacony w witaminę d: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.68 g |
Węglowodany | 7.23 g |
- w tym cukry sucres | 6.86 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.66 g |
Lipidy | 0.097 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 35.7 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.23 μg | 24.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.049 mg | 4.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
Witamina B3 lub PP | 0.16 mg | 1% |
Witamina B5 | 0.55 mg | 9.17% |
Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B9 | 7.88 μg | 3.94% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 156 mg | 19.5% |
Chlorki | 136 mg | 17% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.06 mg | 0.43% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 120 mg | 17.14% |
Potas | 220 mg | 11% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 74.8 mg | - |
Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.19 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |