Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt naturalny z bifidusem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt naturalny z bifidusem dostarcza 67 kcal lub 281 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt naturalny z bifidusem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.84 g |
Węglowodany | 4.11 g |
- w tym cukry sucres | 3.93 g |
- w tym skrobia | 0.18 g |
- w tym błonnik | < 0.18 g |
Lipidy | 3.6 g |
- w tym cholesterol | 11.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
Woda | 86.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.3 mg | 2.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.088 mg | 0.55% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.049 mg | 3.5% |
Witamina B9 | 12.3 μg | 6.15% |
Witamina B12 | 0.23 μg | 9.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 130 mg | 16.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.07 mg | 0.5% |
Jod | 11.5 μg | 7.67% |
Magnez | 12.1 mg | 3.23% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 97.3 mg | 13.9% |
Potas | 145 mg | 7.25% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 47.6 mg | - |
Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.091 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.09 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.06 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.039 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.11 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.94 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.32 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.69 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
- w tym kwas linolowy | 0.052 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.016 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |