Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt naturalny 0% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt naturalny 0% tłuszczu dostarcza 39.4 kcal lub 168 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt naturalny 0% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.82 g |
Węglowodany | 4.1 g |
- w tym cukry sucres | 4.1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | traces g |
Lipidy | 0.064 g |
- w tym cholesterol | 2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0018 g |
Woda | 88.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 8 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.8 μg | 16% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0.2 μg | 0.27% |
Witamina K2 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.042 mg | 3.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.26 mg | 1.63% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | 0.29 μg | 11.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 129 mg | 16.13% |
Chlorki | 135 mg | 16.88% |
Miedź | 0.0083 | 0.83% |
Żelazo | 0.1 mg | 0.71% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 13.6 mg | 3.63% |
Mangan | 0.0026 mg | 0.13% |
Fosfor | 105 mg | 15% |
Potas | 182 mg | 9.1% |
Selen | < 4.5 μg | 8.18% |
Sód | 57.3 mg | - |
Cynk | 0.46 mg | 4.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0021 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0017 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.00085 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0025 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0051 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.021 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0076 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0018 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.16 g |
Popioły | 0.93 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |