Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt grecki z warstwą owoców, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt grecki z warstwą owoców dostarcza 125 kcal lub 522 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt grecki z warstwą owoców: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.48 g |
Węglowodany | 16.3 g |
- w tym cukry sucres | 15 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.38 g |
Lipidy | 6.74 g |
- w tym cholesterol | 20.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.45 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
Woda | 75.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 55 μg | 6.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 37.1 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
Witamina K1 | 1.17 μg | 1.56% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.028 mg | 2.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
Witamina B6 | 0.031 mg | 2.21% |
Witamina B9 | 5.14 μg | 2.57% |
Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 104 mg | 13% |
Chlorki | 69.8 mg | 8.73% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.07 mg | 0.5% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 8.4 mg | 2.24% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 71 mg | 10.14% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 39.4 mg | - |
Cynk | 0.27 mg | 2.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.45 g |
- w tym kwas masłowy | 0.22 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.14 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.15 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.095 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.2 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.56 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.68 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.56 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.27 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
- w tym kwas linolowy | 0.19 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.047 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0027 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0027 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0027 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |