Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt grecki z mleka owczego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt grecki z mleka owczego dostarcza 87 kcal lub 361 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt grecki z mleka owczego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.33 g |
Węglowodany | 3.83 g |
- w tym cukry sucres | 3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 10 g |
- w tym cholesterol | 14 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
Woda | 80.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 86 μg | 10.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.24 μg | 4.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.73 mg | 6.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.33 mg | 23.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.23 mg | 1.44% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 150 mg | 18.75% |
Chlorki | 220 mg | 27.5% |
Miedź | traces | 0% |
Żelazo | traces mg | 0% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | traces mg | 0% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 1 μg | 1.82% |
Sód | 60 mg | - |
Cynk | 0.5 mg | 5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.65 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |