Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt do picia słodzony cukrem z l. casei, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt do picia słodzony cukrem z l. casei dostarcza 55 kcal lub 232 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt do picia słodzony cukrem z l. casei: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.76 g |
Węglowodany | 12.9 g |
- w tym cukry sucres | 12.9 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.05 g |
Lipidy | 1.6 g |
- w tym cholesterol | 5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.05 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
Woda | 83.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8 μg | 1% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 8 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.015 mg | 0.13% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.021 mg | 1.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.07 mg | 0.44% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.036 mg | 2.57% |
Witamina B9 | 8.9 μg | 4.45% |
Witamina B12 | 0.095 μg | 3.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 99.1 mg | 12.39% |
Chlorki | 70 mg | 8.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | < 0.1 mg | 0.71% |
Jod | 9.6 μg | 6.4% |
Magnez | 7.8 mg | 2.08% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 66 mg | 9.43% |
Potas | 112 mg | 5.6% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 40 mg | - |
Cynk | 0.3 mg | 3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.05 g |
- w tym kwas masłowy | 0.048 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.053 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.034 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.021 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.067 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.49 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.14 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.22 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym kwas linolowy | 0.019 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0049 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.00036 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.61 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |