Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
jogurt aromatyzowany słodzony cukrem z bifidusem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jogurt aromatyzowany słodzony cukrem z bifidusem dostarcza 55 kcal lub 232 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt aromatyzowany słodzony cukrem z bifidusem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.45 g |
Węglowodany | 12.5 g |
- w tym cukry sucres | 12 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 2.94 g |
- w tym cholesterol | 10.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
Woda | 78.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.3 μg | 6% |
Witamina E lub tokoferol | < 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.12 mg | 0.75% |
Witamina B5 | 0.47 mg | 7.83% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 5.3 μg | 2.65% |
Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 122 mg | 15.25% |
Chlorki | 109 mg | 13.63% |
Miedź | 0.007 | 0.7% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 8.1 μg | 5.4% |
Magnez | 11.7 mg | 3.12% |
Mangan | 0.001 mg | 0.05% |
Fosfor | 101 mg | 14.43% |
Potas | 139 mg | 6.95% |
Selen | 1.1 μg | 2% |
Sód | 42.9 mg | - |
Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.92 g |
- w tym kwas masłowy | 0.053 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.071 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.046 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.03 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.086 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.29 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.81 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.25 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.58 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas linolowy | 0.026 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.013 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.79 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |