Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
jeżyny, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jeżyny dostarcza 41.1 kcal lub 172 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jeżyny: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.32 g |
Węglowodany | 4.2 g |
- w tym cukry sucres | 4.2 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 4.8 g |
Lipidy | 0.75 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.047 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
Woda | 87.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 128 μg | - |
Witamina C | 18 mg | 22.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.34 mg | 27.83% |
Witamina K1 | 19.8 μg | 26.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.019 mg | 1.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.57 mg | 3.56% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B9 | 25 μg | 12.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 28 mg | 3.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 0.59 mg | 4.21% |
Jod | 0.4 μg | 0.27% |
Magnez | 21.5 mg | 5.73% |
Mangan | 0.65 mg | 32.5% |
Fosfor | 29.5 mg | 4.21% |
Potas | 214 mg | 10.7% |
Selen | 0.1 μg | 0.18% |
Sód | 1.5 mg | - |
Cynk | 0.53 mg | 5.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0039 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.011 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0028 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.047 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.9 g |
Popioły | 0.39 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |