Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
jesiotr, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jesiotr dostarcza 101 kcal lub 424 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jesiotr: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.04 g |
- w tym cholesterol | 60 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.69 g |
Woda | 76.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 210 μg | 26.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 10.3 μg | 206% |
Witamina E lub tokoferol | 0.5 mg | 4.17% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 8.3 mg | 51.88% |
Witamina B5 | 0.75 mg | 12.5% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 2.2 μg | 88% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13 mg | 1.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.041 | 4.1% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 35 mg | 9.33% |
Mangan | 0.025 mg | 1.25% |
Fosfor | 211 mg | 30.14% |
Potas | 284 mg | 14.2% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 54 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.15 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.076 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.69 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.046 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.047 g |
- w tym kwas EPA | 0.19 g |
- w tym kwas DHA | 0.093 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |