Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : jaja gotowane
jajko w koszulce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jajko w koszulce dostarcza 139 kcal lub 578 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jajko w koszulce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.5 g |
Węglowodany | 0.89 g |
- w tym cukry sucres | 0.37 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 9.47 g |
- w tym cholesterol | 370 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
Woda | 75.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 159 μg | 19.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2 μg | 40% |
Witamina E lub tokoferol | 1.04 mg | 8.67% |
Witamina K1 | 0.3 μg | 0.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.032 mg | 2.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.39 mg | 27.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.063 mg | 0.39% |
Witamina B5 | 1.53 mg | 25.5% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 35 μg | 17.5% |
Witamina B12 | 0.71 μg | 28.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 68.2 mg | 8.53% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.069 | 6.9% |
Żelazo | 1.75 mg | 12.5% |
Jod | 52 μg | 34.67% |
Magnez | 10.8 mg | 2.88% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 197 mg | 28.14% |
Potas | 138 mg | 6.9% |
Selen | 7.68 μg | 13.96% |
Sód | 79.3 mg | - |
Cynk | 1.1 mg | 11% |
Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0039 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0039 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.019 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.18 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.79 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.058 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.46 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |