Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Jajko sproszkowane kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne

jajko sproszkowane  

jajko sproszkowane, wartość odżywcza:

jajko sproszkowane : 582 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt jajko sproszkowane dostarcza 582 kcal lub 2420 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

jajko sproszkowane : białka, węglowodany i lipidy

jajko sproszkowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

jajko sproszkowane : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka47.9 g
Węglowodany3.11 g
- w tym cukry sucres0.3 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy42 g
- w tym cholesterol1670 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe13.1 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe16.1 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe6.48 g
Woda3.39 g
Alkohol0 g

jajko sproszkowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

jajko sproszkowane : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol210 μg26.25%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol3.1 μg62%
Witamina E lub tokoferol1.11 mg9.25%
Witamina K11.2 μg1.6%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.19 mg17.27%
Witamina B2 lub ryboflawina1.76 mg125.71%
Witamina B3 lub PP0.32 mg2%
Witamina B55.73 mg95.5%
Witamina B60.44 mg31.43%
Witamina B9145 μg72.5%
Witamina B123.67 μg146.8%

jajko sproszkowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

jajko sproszkowane : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 234 mg29.25%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.220%
Żelazo5.56 mg39.71%
Jod21 μg14%
Magnez38 mg10.13%
Mangan0.058 mg2.9%
Fosfor730 mg104.29%
Potas517 mg25.85%
Selen87.4 μg158.91%
Sód502 mg-
Cynk4.22 mg42.2%
Sól lub chlorek sodu1.25 mg0.16%

jajko sproszkowane : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe13.1 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0.14 g
- w tym kwas palmitynowy9.48 g
- w tym kwas stearynowy3.39 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe16.1 g
- w tym kwas oleinowy14.1 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe6.48 g
- w tym kwas linolowy4.6 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.11 g
- w tym kwas arachidonowy0.57 g
- w tym kwas EPA0.28 g
- w tym kwas DHA0.18 g

jajko sproszkowane : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły3.55 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense