Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Jagnięcina łopatka pieczona kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : mięsa

jagnięcina łopatka pieczona  

jagnięcina łopatka pieczona, wartość odżywcza:

jagnięcina łopatka pieczona : 252 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt jagnięcina łopatka pieczona dostarcza 252 kcal lub 1050 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

jagnięcina łopatka pieczona : białka, węglowodany i lipidy

jagnięcina łopatka pieczona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

jagnięcina łopatka pieczona : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka30.5 g
Węglowodany< 0.1 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy14.5 g
- w tym cholesterol99.8 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe5.26 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe4.69 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.26 g
Woda53.7 g
Alkohol0 g

jagnięcina łopatka pieczona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

jagnięcina łopatka pieczona : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol7.5 μg0.94%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C6.9 mg8.63%
Witamina D lub cholekalcyferol< 0.5 μg10%
Witamina E lub tokoferol0.14 mg1.17%
Witamina K14.6 μg6.13%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.064 mg5.82%
Witamina B2 lub ryboflawina0.3 mg21.43%
Witamina B3 lub PP7.2 mg45%
Witamina B50.3 mg5%
Witamina B60.21 mg15%
Witamina B924.2 μg12.1%
Witamina B122.72 μg108.8%

jagnięcina łopatka pieczona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

jagnięcina łopatka pieczona : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 8.8 mg1.1%
Chlorki61 mg7.63%
Miedź0.220%
Żelazo2.2 mg15.71%
Jod8.6 μg5.73%
Magnez25.4 mg6.77%
Mangan< 0.1 mg5%
Fosfor231 mg33%
Potas376 mg18.8%
Selen< 5 μg9.09%
Sód95.5 mg-
Cynk4.7 mg47%
Sól lub chlorek sodu0.24 mg0.03%

jagnięcina łopatka pieczona : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe5.26 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe4.69 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.26 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

jagnięcina łopatka pieczona : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.22 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense